Ty brďo

 

nevím, čím to je,
ale vždycky skončíme v Indii...

indický čaj



Brigáda na čajové plantáži je náročná. Zvlášť, když ji českému učiteli nezaplatí

Sklizeň indického čaje v Ásámu

Původně jsem na tu plantáž jel jen fotit. Ale sběračky čaje v indickém Ásámu byly tak milé a upovídané, že jsem s nimi zůstal téměř celý den a zapojil se do procesu trhání a zpracování čaje.

Byla to dřina. Jak fyzicky, tak i jazykově. Ony nemluvily anglicky a já ásámštinu neovládám. Takže večerní sklenička čaje, kterou jsem si unavený dal, byla opravdu zasloužená.



Indický čaj

indická pouliční čajovna

Klasický černý nebo zelený čaj, tak jak jej známe zde v Evropě, Indové nepijí. Pokud si v českých čajovnách dáváte výborný Assam nebo Darjeeing, vězte, že samotní Indové jej v této podobě neznají. Většina produkce kvalitního čaje jde na vývoz. V Indii se k výrobě čaje používá granulovaný černý čaj. Takovýto granulát vznikne posekáním, rozdrcením čajových lístků na velmi malé kousky a jejich následným prudkým zahřátím.

Scroll to the top